Cobi 2801 PzKpfw VI TIGER “131”  - 8.000 deler!

Cobi 2801 PzKpfw VI TIGER “131” - 8.000 deler!

Cobi 2801 PzKpfw VI TIGER “131” - 8.000 deler!

Cobi 2801 PzKpfw VI TIGER “131”  - Cobi sitt største byggesett av en Tank hittil !

1:12 skala og hele 7800 deler

Denne modellen er hele 70cm lang og 30cm bred.

 

kr 8 999,00
På lager: Sendes i morgen
Modellnummer
COBI-2801
Del opp betalingen. Fra kr 45,00 / mnd

Som et komplekst 3D puslepill med 8.000 brikker!

Verdens eneste overlevende og fungerende tyske tigertank fra andre verdenskrig er på The Tank Museum i Bovington (UK). Det er museets største attraksjon og er den virkelige "stjernen" blant de hundrevis av stridsvogner som er utstilt!

Tigeren "131" fra The Tank Museum i Bovington er den største modellen i COBI-selskapets historie. Den har blitt ekstremt nøye designet i en stor skala 1:12 og måler 70 cm i lengde (27 tommer)! For å bygge en så stor modell brukte vi omtrent 8000 byggeklosser som veier nesten 6 kg (13 pund). Realismen i konstruksjonen forsterkes av spesialdesignede blokker som gjengir utseendet til de karakteristiske hjulene og sporene som faktisk ruller når du skyver tanken. Klossene har trykk av høy kvalitet som ikke slites av under bruk og de nøye utvalgte fargene refererer direkte til museumsgjenstanden. Byggeklossmodellen inkluderer også en detaljert gjenskaping av det indre av tårnet og skroget. Under de åpne lukene og klaffene kan du beundre mannskapsrommene og en realistisk gjenskapt motor, som består av flere hundre elementer og kan være en egen modell for seg selv!

Dette settet er designet for de største entusiastene innen militærteknologi, historie og byggekloss modellering. Omtrent 8000 elementer betyr en byggeprosess som varer i mange timer, som en intuitiv manual bestående av flere bind vil lede deg gjennom. For å lette konstruksjonen er konstruksjonen delt inn i etapper, hvor klossene er delt inn i nummererte poser. Vi garanterer at den endelige konstruksjonen vil være imponerende og at ingen vil gå forbi en så stor og detaljert modell uten å legge merke til det. Tenk på hvor du vil plassere din egen Tiger i dag. Fra nå av vil TANKFEST i Bovington finne sted rett i hjemmet ditt!

 

Historien bak modellen

Den verdenskjente Tiger 131 ble produsert i 1942. I mai 1943 ble den tatt til fange av britiske styrker under kampene i Tunisia. Transportert til Storbritannia ble den satt ut på museum etter krigen. Etter å ha gjennomgått grundig konservering, har 131 holdt seg i sin opprinnelige tilstand, inkludert markeringer og bevis for bruk under krigstidsforhold. Det har virkelig blitt et uvurderlig minne og en levende historieleksjon.

Panzerkampfwagen VI Tiger, også kjent som Tiger I, var en tysk tung tank som ble produsert fra 1942 til 1944 under andre verdenskrig. Det var en del av det tyske utviklingsprogrammet for tunge stridsvogner som hadde som mål å lage et kjøretøy med kraftig bevæpning og rustning. Tiger I målte 8,45 meter lang inkludert tønnen, 3,7 meter bred og 3 meter høy. Vekten nådde 57 tonn, noe som gjorde den til en av de tyngste tankene i den perioden. Den ble drevet av en 700 hk Maybach HL230-motor, som gjorde at den nådde en topphastighet på rundt 38 km/t på veien.

Tiger I-tanken var bevæpnet med den kraftige 88 mm KwK 36 L/56-kanonen. Dette kaliberet ga den muligheten til å trenge gjennom rustningen til fiendtlige stridsvogner fra lange avstander. I tillegg til kanonen var Tiger I utstyrt med flere maskingevær til forsvar mot infanteri og lett pansrede mål. Tiger I-produksjonen var begrenset på grunn av det komplekse designet og krevde produksjonstid. Det ble produsert rundt 1350 Tiger I-stridsvogner, som hovedsakelig ble brukt på øst- og vestfronten.

Tiger I-tanken var et symbol på kraften til tyske panservåpen under andre verdenskrig. Den dag i dag er det fortsatt et ikon for militærteknologi, og det er konstant til stede i litteratur, kino, videospill og popkultur. Den fant også sin plass i COBI-samlingen takket være den unike blokkmodellen utgitt i samarbeid med The Tank Museum i Bovington.

 

Modellspesifikasjon

 

• 8.000 elementer av høy kvalitet
• Produsert i EU av et selskap med over 20 års tradisjon
• Klossene oppfyller sikkerhetsstandardene for produkter for barn
• Fullt kompatibel med andre merker byggeklosser slik som LEGO.
• Klosser med trykk riper ikke eller smører seg og falmer ikke under avspilling eller under påvirkning av temperatur
• Tydelige og intuitive instruksjoner basert på illustrasjoner og steg-for-steg veibeskrivelser
• 100 % påtrykt dekor, ingen klistremerker
• Helt ny
• Realistisk utseende
• Mange timer med bygging
• Avtakbar motor
• Tilgang til interiøret
• Modell utviklet i samarbeid med Tankmuseet
• Stor skala 1:12

Modelldimensjoner (L x B x H): 70 cm (27,6") x 30 cm (11,8") 24 cm (9,4")

Mer informasjon
Ean 5902251028015
Tilhører serien WW II
Hovedfarge Brun
Antall klosser 8000 deler
Anbefalt alder fra 11+
Skala 1:12
Nasjonalitet Tysk
Antall sett i kartong 1
Se mer fra serien WW II