Hva er Cobi?

Historien bak Cobi

Grunnlagt i 1987 startet selskapet med brettspill og puslespill produksjon. I 1992 etablerte COBI produksjonslinje av plastbyggingsblokker i Warszawa. Samme år fabrikk under Cobert navn ble åpnet. Stor etterspørsel etter COBI byggeblokker resulterte i dynamisk utvikling av produksjon og etablering av et nytt produksjonsanlegg i Special Economic Zone i Mielec (Sør-Polen), åpnet i 1997 under navnet Plastic Factory COBI S.A. 2001 var året da salgskontorer i Tsjekkia og Slovakia ble åpnet. 2010 var en bemerkelsesverdig tid for COBI da utvidelsen av Plastic Factory COBI S.A. i Mielec, Polen, var ferdig. Ved inngangen til 2011 økte produksjonskapasiteten betydelig, slik at den kunne imøtekomme økende etterspørsel etter COBI-byggeblokker.

I dag er Cobi den største produsenten av byggeklosser i Sentral-og Øst-Europa med salgskontorer i Tsjekkia og Slovakia. Bortsett fra direkte oppføringer på utenlandsk marked, utvider vårt internasjonale salgsnettverk over 60 land over hele verden.

Hvert år arrangerer COBI de viktigste Toy Events: Hong Kong Toys & Games Fair og Spielwarenmesse Nurnberg Toy Fair, hvor Cobi stolt presenterer sine produkter og etablerer nye forretningskontakter. I tillegg kan du finne COBI-byggeklosser på ulike årstider på lekemesse i alle deler av verden, enten det er USA, Russland, Vest-Europa eller Australia, hvor våre distributører viser vårt produkt.


Er Cobi og Lego det samme?

Cobi byggeklosser er en av flere som produserer byggeklosser basert på de patenterte Lego-klossene som blr frigitt i 1989. Dette omfatter basisklossene til Lego, noe som gjør at f.eks Cobi kan fritt produsere byggeklosser som passer overens med Lego. Det betyr at du kan godt kombinere Cobi med Lego og motsatt. Så alle våre Cobi byggesett vil passe rett inn i eksisterende samling av Lego.


Hva annet skiller Cobi fra Lego?

Våre byggeklosser er populære blant alle aldre - 5 og 105. I en elektronisk hverdag er det sunt for barn i alle aldre og ta seg tid til å bruke sin kreativitet og konsentrasjon på annet enn tablets og TV. Vår mest populære serie er vår Små Army Collection. Fra en liten 4x4 til et stort fly viser denne serien å være opplysningene til alle lidenskapelige om militære kjøretøyer. Vår andre verdenskrigserie er den største og mest ekspansive blokksamlingen i verden. Denne serien har sanntidsbiler som Sherman og svært detaljerte fly som Mustang P-51. I tillegg har vi lisensierte byggesett for Jeep, Maserati, Boeing og Hurtigruta. Dette får du ikke hos andre produsenter!